Kartingharrastus

Karting sopii harrastuksena niin lapselle kuin aikuisellekin. Kartingia voi harrastaa ajamisen ilosta tai tavoitteellisemmin osallistumalla kilpailuihin. South West Karting Fin ry tarjoaa jokaiselle jotain. Harrastustoimikuntamme tarjoaa junnuille kerhoiltoja ja -kisoja. Senioritoimikuntamme tarjoaa aikuisharrastajille vastaavia kerhoiltoja sekä myös seniorikilpailuja. Karting harrastuksena antaa usein mahdollisuuden aikuiselle ja lapselle yhteiseen tekemiseen ja yhdessäoloon. Karting on myös usein koko perheen harrastus.

JUNNUKARTING

Mikäli lapsenne on kiinnostunut lajista, voitte tulla aluksi kokeilemaan ajamista seuramme lasten autoilla. Toukokuussa järjestetään kartingkerho, jossa on mahdollisuus päästä myös tutustumaan lajiin. Kerhossa lapset eivät tarvitse omia autoja tai varusteita, vaan ne löytyvät seuralta. Kerhossa annetaan neuvoja mahdollisesta oman auton ja ajovarusteiden hankinnasta.

Seuran harrastustoimikunta järjestää toukokuusta lokakuuhun kerhoiltoja. Lisäksi järjestetään kerhokilpailut kerran kuussa.

Kerhoiltojen ja -kilpailujen ajankohdat löytyvät seuran kalenterista (päivitetään maaliskuussa).

Lisätietoa junioritoiminnasta antaa seuran harrastusvastaava Jarmo Aalto, puh. 040 243 0899.

SENIORIKARTING

Myös varttuneemmille harrastajille seuramme tarjoaa mahdollisuuden kartingin harrastamiseen.

Seuran senioritoimikunta järjestää toukokuusta lokakuuhun kerhoiltoja. Mikäli sinulla ei ole omaa autoa, voit vuokrata auton seuralta. Lisäksi järjestetään rento ja leikkimielinen Seniori-cup, joka sisältää kuusi osakilpailua touko-syyskuun aikana. Osallistumisen alaikäraja on 25 vuotta ja edellytyksenä seuran jäsenyys. Seniori-cupissa ei ole eri luokkia autoille, vaan autovalinta on vapaa. Auton tulee olla toimintakuntoinen ja turvallinen ja siinä tulee olla liikennevakuutus. Todistus on esitettävä ennen kilpailun alkua.

Kerhoiltojen ja -kilpailujen ajankohdat löytyvät seuran kalenterista (päivitetään maaliskuussa).

Lisätietoa senioritoiminnasta antaa senioritoimikunnan vastaava Sauli Virta, puh. 040 540 1630.

KILPAILUT

South West Karting Fin ry toimii kaudella 2022 järjestävänä seurana kahdessa virallisessa kilpailussa;

Juniorien LS-Cup järjestetään myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Kilpailussa on kolme luokkaa; Cadet, Micro ja Raket. Tarkempia tietoja LS-Cupista saa osoitteesta seiskakarting.fi

Rotax MAX Challenge osakilpailu järjestetään 6. – 7.8.2022. Tapahtuma tulee olemaan suuri ajotapahtuma Paimion kartingradalla.

Tarkempia tietoja Rotax MAX Challenge sarjasta saa osoitteesta rmcfinland.net

AUTO JA VARUSTEET

Kun on tehty päätös, että lajia halutaan alkaa harrastaa aktiivisesti, kannattaa hankkia oma auto ja ajovarusteet. Käytetyllä rungolla ja moottorilla pääsee hyvin alkuun, samoin muilla ajovarusteilla. Kypärä kannattaa ostaa uutena, sillä se palvelee käyttäjäänsä pitkään ja vain uutena ostetun kypärän kunnon tiedät itse.

Erilaisia käytetyn tavaran paikkoja ovat mm:

Virallisilta kartingvarusteita ja -autoja myyviltä yrityksiltä saat asiantuntevaa ja osaavaa palvelua.

VAKUUTUS

Ennen radalle menoa kannattaa muistaa vakuutukset. Liikennevakuutus on oltava niin harjoittelu- kuin kilpailuajossa voimassa. AKK on solminut yhteistyösopimuksen Pohjola-Vakuutuksen kanssa, jonka liikennevakuutus kartingautoon on edullinen moniin muihin vakuutusyhtiöihin verrattuna. Liikennevakuutus korvaa myös mahdolliset henkilövahingot.

Mahdollisia tapaturmia varten kannattaa tarkistaa myös henkilövakuutukset, että ne kattavat autourheilun. Huomioi, että useimpien vakuutusyhtiöiden vapaa-ajan vakuutukset eivät kata moottoriurheilussa tapahtuvia vahinkoja. Molempien, kuljettajan ja huoltajan vakuutusturvan tulee olla ensin kunnossa ja vasta sen jälkeen lähdetään radalle.

LISENSSI

Voit hankkia halutessasi AKK:n karting-peruslisenssin. Lisenssin saat AKK:n nettisivuilta autourheilu.fi (KITI). Lisenssiin kuuluu tapaturmavakuutus, samoin huoltajalisenssiin, joka huoltajan kannattaa myös hankkia. Lisenssin saamisen edellytys on jäsenyys johonkin AKK:n jäsenseuraan.

Lisätietoa jäsenasioista antaa liiton jäsenvastaava Jenni Kuisma, puh. 050 361 6456 tai jenni.kuisma@autourheilu.fi

Sivun yläreunan kuva: IAME Paimio 2018, Paavo Salonen.

HINNAT

  • Seuran jäsenmaksu 50 € / vuosi (15 vuotta täyttänyt jäsen)
  • Seuran jäsenmaksu 25 € / vuosi (alle 15 vuotias jäsen)
  • HUOM! Alle 15 vuotiaan jäsenen huoltajan tulee olla myös jäsen!
  • Ratamaksu 29,50 € / kerta (jäsenet 18,50 € / kerta)
  • Kausikortti 400 € (jäsenet 225 €)
  • Peruslisenssi/karting 43 € / kuljettaja (ylemmätkin lisenssi käyvät)
  • Karting liikennevakuutus 100 – 200 € / vuosi (kysy tarkemmin AKK:sta)
  • Kisojen sarja/osakilpailumaksut XX € (riippuu mihin kisoihin/sarjaan osallistut)